BrandaLAB - Πώς μία ιστοσελίδα ωφελεί σημαντικά την επιχείρησή σας

Πώς μία ιστοσελίδα ωφελεί σημαντικά την επιχείρησή σας

Αναρωτιέστε αν πράγματι χρειάζεστε μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας; Η απάντηση είναι ΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς παρουσία στο Web και δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε ιστότοπο. Ο ιστότοπος της εταιρείας σας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο μάρκετινγκ που μπορεί να είναι πολύ οικονομικό. Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα και πολύ λίγα μειονεκτήματα.

10 λόγοι για να αποκτήσετε μία επαγγελματική ιστοσελίδα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τον ιστότοπό σας, ενισχύοντας σημαντικά την επιχείρησή σας. Εδώ σας δίνουμε 10 αδιαμφισβήτητα καλά σημεία εκκίνησης:

1. Δημιουργήστε μια ισχυρή παρουσία

Ποιος ξέρει για την επιχείρησή σας; Πού μπορούν να πάνε οι ενεργοί και οι εν δυνάμει πελάτες σας για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την επιχείρησή σας; Ο ιστότοπός σας μπορεί να σας βοηθήσει να γνωστοποιήσετε την επιχείρησή σας ως μία σημαντική επέκταση/προσθήκη, να επικοινωνήσει την αξία του Brand Name σας και να επιδείξει επαγγελματισμό. Σας δίνει την δυνατότητα να προβάλεστε σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο.

2. Ενισχύστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας

Οι ενεργοί και οι εν δυνάμει πελάτες σας μπορεί να θέλουν να μάθουν για την ιστορία της επιχείρησής σας, την εξειδίκευσή σας και τις ικανότητές σας. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό “όχημα” για τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα και να επιτύχουν αυτό το επίπεδο άνεσης και αυτοπεποίθησης που αναζητούν.

3. Συνδεθείτε άμεσα με τις μηχανές αναζήτησης

Φτιάξτε τη δική σας ιστοσελίδα ενσωματώνοντας τεχνικές βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO), έτσι ώστε να μπορούν να την βρίσκουν εύκολα άτομα που αναζητούν σχετικές λέξεις-κλειδιά στις μηχανές αναζήτης, όπως οι Google, Bing, κλπ. Αυτό από μόνο του είναι μια σημαντική “πύλη” για την επέκταση της επιχείρησής σας.

4. Σημείο επαφής

Μία ιστοσελίδα παρέχει στους πελάτες έναν εύκολο τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί σας και να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την επιχείρησή σας.

5. Αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης / Social Media

Εφαρμόστε μια στρατηγική κοινοποιήσεων στα social media για να προσεγγίσετε μεγαλύτερο κοινό και να δημιουργήσετε περισσότερο “ντόρο” γύρω από την επωνυμία σας. Τα likes και οι αναδημοσιεύσεις στο Facebook μπορούν να οδηγήσουν τους χρήστες στον ιστότοπό σας. Οι σύνδεσμοι προς δημοφιλή ή επίκαιρα στοιχεία από ή προς τον ιστότοπό σας θα αυξήσουν σημαντικά την προβολή σας.

6. Πουλήστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Εάν η επιχείρησή σας προσφέρεται για διαδικτυακές πωλήσεις, δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) ώστε να διευρύνετε το πελατολόγιό και τις πωλήσεις σας.

Διαβάστε επίσης: Κατασκευή eshop με WooCommerce (Οδηγός για αρχάριους)

7. Μοιραστείτε τα τελευταία νέα της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας

Κάθε φορά που υπάρχουν νέες εξελίξεις σχετικά με την επιχείρησή σας, ενημερώστε τον ιστότοπό σας. Οι ιστότοποι που διαθέτουν φρέσκες, σχετικές και έγκαιρες πληροφορίες ελκύουν τους χρήστες πιο συχνά.

8. Ιστολόγιο

Διατηρήστε τον ιστότοπό σας φρέσκο και συνεχίστε να προσελκύετε κόσμο με τακτικές αναρτήσεις χρήσιμων άρθρων στο ιστολόγιό σας. Δείξτε την εμπειρία σας, μοιραστείτε πληροφορίες και παρέχετε πρακτικές συμβουλές για θέματα σχετικά με την επιχείρησή και τον τομέα σας.

9. Μάθετε για τους πελάτες

Μάθετε για τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά των πελατών σας. Καλλιεργήστε αμφίδρομη επικοινωνία με ενεργούς και εν δυνάμει πελάτες. Αυτό θα σφυρηλατήσει έναν βαθύτερο δεσμό και θα τους εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα.

10. Ευκολία πελατών

Η παροχή πολλαπλών τρόπων αλληλεπίδρασης πελατών-επιχείρησης είναι υποχρεωτική στις μέρες μας. Οτιδήποτε λιγότερο μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες πωλήσεις.

Συμπεράσματα

Είναι φυσικό να έχετε απορίες και ανησυχίες σχετικά με τη δημιουργία ενός ιστότοπου. Το κόστος είναι κοινό. Πέρα από μια προκαταβολική χρέωση για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας, το συνολικό κόστος θα να είναι σίγουρα ελάχιστο.. Και λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που θα προσφέρει ένας ιστότοπος, το κόστος για τον σχεδιασμό ενός καλού ιστότοπου αξίζει αδιαμφισβήτητα.

Άλλες ανησυχίες σχετίζονται συχνά με μια επιχείρηση που δεν είναι προσανατολισμένη στον ιστό ή ότι δεν θα πουλούσε αγαθά στο διαδίκτυο. Η απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες είναι ότι ένας επαγγελματικός ιστότοπος μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά οφέλη. Η δημιουργία εμπιστοσύνης, η ενίσχυση της επωνυμίας σας, η δημιουργία καλύτερων σχέσεων με τους πελάτες και η ενημέρωση μιας ευρύτερης ομάδας ανθρώπων για τις δυνατότητες της επιχείρησής σας είναι όλα πολύτιμα οφέλη.

Μια άλλη κοινή ανησυχία είναι ότι δεν έχετε πολύ περιεχόμενο να προσθέσετε για συχνές ενημερώσεις ή δεν έχετε χρόνο για blog κλπ. Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν χρειάζεται. Σίγουρα, περισσότερη δραστηριότητα και περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά οποιαδήποτε παρουσία στο διαδίκτυο είναι σαφώς καλύτερη από καμία. Αφού έχετε έναν βασικό ιστότοπο, μπορείτε πάντα να κάνετε όσες προσθήκες επιθυμείτε σε αυτόν, καθώς η επιχείρησή σας και οι πόροι σας θα μεγαλώνουν.

Προτεινόμενο σχέδιο δράσης

Εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ή να ανανεώσετε τον υπάρχοντα ιστότοπο της εταιρείας σας, κάντε ξεκινήστε σήμερα κιόλας τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να έχετε την προβολή που σας αξίζει.

Ενδιαφέρομαι, αλλά ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνω;

  • Κοιτάξτε σχολαστικά τους ιστότοπους των ανταγωνιστών/συνεργατών σας. Εάν έχουν παρόμοιο προϊόν, υπηρεσία ή επιχειρηματικό μοντέλο με το δικό σας, τότε σημειώστε τις καλύτερες ιδέες που βλέπετε. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε στον ιστότοπο της επιχείρησής σας.
  • Εάν σκέφτεστε να ενημερώσετε ή να ανανεώσετε έναν υπάρχοντα ιστότοπο, δώστε τους την ώθηση που χρειάζεται ώστε να σας το επιστρέψει πολλαπλά.
  • Συναντηθείτε με εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων και eshop για να συζητήσετε τη δημιουργία ή την ενημέρωση της δικής σας ιστοσελίδας. Συγκρίνετε τις προσεγγίσεις, το επίπεδο υπηρεσιών, την τεχνογνωσία και το κόστος τους. Εδώ να θυμάστε πως το φθηνό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά όπως λέει και ο λαός “το φθηνό στο τέλος βγαίνει ακριβότερο”.

Εάν έχετε πάρει την απόφασή σας, η BrandaLAB είναι εδώ για να δώσει πνοή στα σχέδιά σας, γρήγορα, αξιόπιστα και οικονομικά! Αν κάτι μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό πέρα από την συνέπεια και τον επαγγελματισμό μας, είναι η αφοσίωσή μας και η εμμονή μας να χτίζουμε υγιείς σχέσεις με τους πελάτες μας που διαρκούν στον χρόνο.

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *